Taxeren

Een taxatierapport is een objectieve waarde vaststelling van het vastgoed. Dit kan de waarde van uw woning zijn, maar ook die van een perceel grond, een appartementen- of wooncomplex of bedrijfsonroerend goed.


Registertaxateurs
Onze taxateurs zijn stuk voor stuk registertaxateurs die staan ingeschreven in de Registers van Stichting Vastgoedcert. Zij zijn ook lid van de VBO beroepsorganisatie. Omdat onze taxateurs uitstekend op de hoogte zijn van alle belangrijke lokale ontwikkelingen in een steeds veranderende markt biedt ons taxatierapport meer dan alleen cijfers. Het is een totaalvisie op het object. Maatwerk, dat is toegespitst op het doel van jouw taxatie. Je ontvangt bij Makelaars Anno Nu een compleet en professioneel rapport conform de richtlijnen van het NWWI. Dit is onder meer van belang bij taxaties voor een financiering met Nationale Hypotheekgarantie. Onze rapporten worden door alle geldverstrekkers geaccepteerd.
Taxeren voor particulieren en bedrijven
Makelaars Anno Nu taxeert vastgoed voor particulieren en bedrijven. Naast particulieren doen ook notarissen, advocaten, accountants en andere zakelijke partijen graag een beroep op onze expertise en ervaring. Bij elke  taxatie maken wij een zorgvuldige afweging van financieel-economische en  technische aspecten én juridische elementen en beperkende bepalingen.
Wanneer taxeren?                                           
Een taxatie kan noodzakelijk zijn bij het
·         bepalen van de executiewaarde voor een bouwfinanciering of hypotheek
·         regelen van belastingaangelegenheden, bijvoorbeeld in geval van successierechten en vermogensoverheveling
·         afwikkelen van erfenissen en de verdeling van boedels
·         bepalen van de bedrijfswaarde bij bedrijfsovername en/of -beëindiging
·         vaststellen van de beleggingswaarde
·         bepalen herbouwwaarde voor verzekering

 Zijn taxatiekosten fiscaal aftrekbaar?
 
Maakt u taxatiekosten voor de hypotheek van uw eigen woning dan zijn deze kosten meestal aftrekbaar van de inkomsten belasting